lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.Sådan får du bedre karakterer i de kedelige fag

Der kan være mange gode grunde til, at du ikke finder alle fag i skolen lige spændende. Måske er det ikke den bedste underviser, bøgerne er ikke så spændende som de kunne være eller faget har bare slet ikke din interesse. Har du lagt mærke til, at det typisk også er de kedelige fag, som du har det sværest med og får de laveste karakterer i? Du kan ikke tvinge dig selv til at elske alle fag, men du kan selv hjælpe med at gøre de kedelige fag lidt sjovere, og dermed øge chancen for bedre karakterer. I denne artikel giver vi nogen idéer til, hvordan du kan få bedre karakterer i de kedelige fag.

Stil et godt spørgsmål hver dag

Hvordan kan det forbedre min karakter i et fag, at jeg skal stille et dagligt spørgsmål i klassen, tænker du nok? Jo, sagen er, at for at kunne stille et godt spørgsmål til din lærer, er du nødt til – i en eller anden grad i hvert fald - at læse op på faget, og forberede dig på de emner, I skal til at gennemgå. Du er faktisk også nødt til at forstå indholdet af det du læser, hvis du vil have held med at lave interessante spørgsmål. Endvidere viser underviseren at du er engageret i faget, hvilket også kan hjælpe din karakter lidt på vej.

Svar på mindst et spørgsmål hver dag

Når læreren stiller et spørgsmål i klassen, sidder du så, og holder tilbage med et svar, fordi du er usikker på om du svarer rigtigt? Hvis du svarer ja til det, så kan du trøste dig med, at mange elever har det på præcis den måde. Desværre betyder det, at ikke får det udbytte af undervisningen, som du bør, og det er med til at trække dine karakterer ned. Tving dig selv til at svare på mindst et spørgsmål hver dag. Hvis du er lidt nervøs og usikker ved at skulle stille spørgsmål i timerne, så kan du øge din selvtillid, ved at øve dig lidt i forvejen på de emner I skal gennemgå.

Tag noter hver gang

Noter hjælper dig med at fastholde de ting I har snakket om i klassen. Væn dig derfor til altid at tage noter i de kedelig fag, for det bliver guld værd i løbet af året. Du behøver ikke at skrive stolpe op og stolpe ned i hver time, men få noteret de vigtigste ting. Gennemgå dagens noter hver aften inde du går i selv, så du altid har undervisningen i frisk erindring. At tage noter har rigtig mange fordele. Her er tre hurtige: du tvinger dig selv til at lytte aktivt, du kan få stor gavn af noterne til eksamen og din lærer vil synes at du udviser stor interesse. Husk at organisere dine noter fornuftigt, eller mister de deres relevans. Sørg for at få skrevet dato på alle dine noter og arkiver dem i en ordentlig mappe.

Som du kan se, kommer du ikke nemt til bedre karakterer; det kræver en indsats. Men med den beskrevne strategi, vil du opleve, at et ellers kedeligt fag kan gøres mere spændende, når bare du engagerer dig mere i det, og dine karakterer vil med stor sikkerhed stige markant.

Du kan selv stille spørgsmål om karakterer og lektier i vores lektieforum og få svar af vores dygtige brugere.

Google+
...