lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Lektiehjælp virker ikke for mig, så hvad kan jeg gøre?

+1 stemme
157 visninger
Hej forum!

Jeg går i 9. klasse og har altid haft svært ved regning/matematik. Derfor har jeg i mere end et år gået til lektiehjælp på en lokal lektiecafé. Det er fint og hyggeligt og vi kommer igennem lektierne, men jeg synes ikke rigtigt jeg får noget ud af det, fordi jeg har svært ved at løse en lignende opgave, når jeg ser den dagen efter.

Min karakter i matematik er stadig lige så lav (02), som da jeg startede på lektiehjælp. Jeg klarer mig fint nok i de andre fag og vil gerne i gymnasiet efter folkeskoen. Men det ville være dejligt at få min karakter i matematik op, så jeg ikke skal gå og spekulere på det. Jeg snakker ikke om et 12-tal, men måske bare 7 :-)

Nogen der har idéer til, hvad jeg kan gøre?
spurgt for 10 Jun, 2015 i café-hjørnet af Sille  


1 Svar

0 stemmer
Hej Sille

Jeg har en idé til dig, som godt nok er lidt tidskrævende, men som jeg tror vil give pote i sidste ende. Mit forslag går ud på, at du skaffer dig en a4-blok og et ringbind. Så sørger du for at tage noter af alt hvad din lærer gennemgår på tavlen i matematik. Ligeledes tager du noter af alt hvad der gennemgås til lektiehjælpen. Notér dato/tid/emne på hver a4-side i toppen af papiret. Så samler du hver weekend op på dine noter, og sætter dem i ringbind. Om du organiserer det efter emne eller tidspunkt i ringbindet er ikke så vigtigt, bare du kan finde det senere. Når du har organiseret dine noter, kigger du dem igennem (gerne én gang om ugen), og bliver fortrolig med dem. På den måde får du hele tiden genopfrisket de emner i matematikken, som du har svært ved. Op til eksamen går du så noterne ekstra grundigt igennem, og bruger dem til selve eksamen også, hvis det er tilladt.

Håber at du dermed kan komme op på den karakter, du stiler efter :-)
besvaret for 12 Jun, 2015 af Peter  
Google+
...