lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan bliver jeg hurtigere til at læse?

+2 stemmer
239 visninger
Hej!

En fra min klasse, kan læse en side i en almindelig læsebog på 30 sekunder, og stadig huske hvad der står. Selv læser jeg med almindelig hastighed (bruger 3-4 minutter per side), men jeg kunne godt tænke mig, at blive lige så hurtig som min klassekammerat. Findes der nogen måder, man kan bruge, for at øge læsehastigheden?
spurgt for 27 Maj, 2015 i dansk / 9-10-klasse af Kaja  
Læse hver eneste dag :D
Enig i at daglig læsning er nødvendigt, hvis man vil blive hurtigere til at læse. Et fartkort som foreslået af Lucas er også værd at prøve, især hvis man har det med at hoppe frem og tilbage i teksten (måske bare hurtiglæs 5-10 minutter dagligt i starten til du har vænnet dig til metoden).


2 Besvarelser

+1 stemme
 
Bedste svar
Dengang jeg gik i folkeskolen, kan jeg huske, at vi havde temauge om læsning i 7. eller 8. klasse. I den forbindelse fik vi besøg af en dame som var ekspert i læseteknik. En af de metoder hun lærte os var, at man blandt andet kan bruge et stykke pap/tykt papir, som man placerer vandret over (ikke ovenpå) den tekst, man skal læse. Så kører man pappet/papiret hurtigt ned over siden, og fidusen er, at man så tvinger sig selv til at læse hurtigt, og fange alle de brudstykker af sætninger man kan nå. Det er selvfølgelig ikke en metode der er egnet til weekend hyggelæsning, men skal du træne hurtiglæsning er det en god måde at blive bedre på, synes jeg.
besvaret for 27 Maj, 2015 af lucas (4,430 point)  
valgt 31 Maj, 2015 af admin
0 stemmer
ved at læse 30 min hver dag:)
besvaret for 27 Maj, 2015 af maria  
Google+
...