lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Partiet Venstre - hvem er deres vælgere og hvad er deres mærkesager?

0 stemmer
835 visninger
Hej:)

jeg skal arbejde med Venstre parti, men jeg kan dog bare ikke komme i gang.

Jeg skal beskrive dem der typisk stemmer på dette parti.

KERNEVÆLGERNE...

og jeg skal også vælge tre MÆRKESAGER som partiet har en stærk mening om!

Håber i kan hjælpe mig.

/Adm: Har rettet titlen så det bedre afspejler spørgsmålet.
spurgt for 26 Maj, 2015 i andre-fag / 9-10-klasse af maria  


1 Svar

0 stemmer
Partiet Venstre er traditionelt et bondeparti, som vist nok endda er Danmarks ældste parti. Det tilhører den såkaldte blå blok (den borgerlige fløj), og appellerer især til de vælgere som er iværksættere og de som arbejder i den private sektor.

Venstre står for mindre stat, frihed til den enkelte borger og en erhvervsvenlig politik. Men over de senere år er Venstre blevet, hvad nogen vil betegne som et midterparti, så deres holdninget er ikke altid så sort/hvide længere.

Partiets mærkesager er nulvækst (= ikke øgede udgifter til staten), bedre retssikkerhed (mindre krimminalitet) og at flere kommer i arbejde.
besvaret for 26 Maj, 2015 af Freddy  

tusind tak:)

men jeg forstår faktisk ikke spørgsmålet..

1) Beskriv dem der typisk stemmer på dette parti.

KÆRNEVÆLGERNE...

2)Vælg tre MÆRKESAGER som partiet har en stærk mening om.

I punkt 1 skal du fortælle, hvem der amindeligvis vil stemme på Venstre - altså persongrupper (er det f.eks. de arbejdsløse, bankdirektører, de unge, de gamle osv,). Det kaldes også for partiets kernevælgere. Se også mit svar.

I punkt 2 skal du forklare, hvilke mærkesager partiet har. Mærkesager betyder, hvad partiet går ind for politisk (f.eks. lavere skat, længere straf for krimminalitet, bedre integration etc).
Google+
...