lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan kommer man i gang med en ph.d.?

+2 stemmer
184 visninger
Hej forum!

Jeg har altid drømt om, at skrive en ph.d. i europæisk historie, og måske senere blive professor indenfor emnet, men jeg ved ikke helt, hvad der skal til. Selv går jeg i 9. klasse, og kunne egentlig godt tænke mig at tage gymnasiet som det næste, men hvad skal man så, hvis målet er en ph.d.?
spurgt for 24 Maj, 2015 i café-hjørnet af Andreas  


1 Svar

+1 stemme
Du har en lang og spændende vej foran dig, hvis du vil skrive en ph.d.. Jeg skal her prøve at beskrive vejen i trin.

1) Når du er færdig med folkeskolen, så skal du - som du også selv skriver - på gymnasiet. Det tager 3 år og giver adgang til universitetet.

2) Efter gymnasiet skal du optages på en bacheloruddannelse på universitetet. På en bachelor begynder du at specialisere dig inden for et område, såsom historie. En bachelor tager 2-3 år. Når du har gennemført en bachelor, får du en titel såsom BSc (Bachelor of Science).

3) Efter en bachelor fortsætter du med en kandidatatuddannelse på universitetet. På en kandidatuddannelse specialiserer du dig yderligere i den retning, som du påbegyndte på bacheloren. Kandidatuddannelsen tager ligesom bacheloren en 2-3 år at gennemføre. En kandidatstuderende afslutter sin uddannelse med et speciale, som skal forsvares til en eksamen. Efter endt kandidatuddannelse får du en titel (kandidatgrad) i stil med cand.comm (Kandidat i medie- og kommunikation).

4) Efter en opnået kandidatgrad kan du indskrives som ph.d. studerende på universitetet. Der er stramme krav til karakterer, fininsiering og cv, ved optagelse. Som ph.d. studerende forsker du inden for et meget specialiseret område (f.eks. europæisk oldtidshistorie). Du skal som ph.d. studerende forvente at bruge tid på blandt andet forskning, vidensformidling og undervisning. Ph..d uddannelsen varer typisk 3 år, og afsluttes med et forsvar af en ph.d. afhandling.

5) Med en ph.d. kan du gøre dig håb om ansættelse på et universitet som professor.
besvaret for 25 Maj, 2015 af anthony  
Google+
...