lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Skal til skriftlig prøve. Nogen tips?

+1 stemme
103 visninger
Jeg skal til skriftlig eksamen i dansk i næste uge, og søger derfor lidt tips til, hvordan jeg bedst griber situationen an. Jeg mener, når jeg nu sidder til eksamen, hvordan kan jeg så bruge min tid bedst, undgå spildarbejde og så forhåbentlig opnå det bedste resultat?
spurgt for 9 Maj, 2015 i dansk / 9-10-klasse af Kat  


1 Svar

0 stemmer
Jeg skal prøve at remse lidt tips op, som jeg selv har haft glæde af ved skriftlige eksamener:

1) hvis det er tilladt at medbringe skriftlige hjælpmidler til prøven, så tjek noget tid i forvejen, at du er dækket ordentligt ind med noter, artikler osv. og at det er kategoriseret i mapper efter emne. Brug gerne post-its i forskellige farver på dine papirer, så du nemt kan finde, det du skal bruge. Bliv fortrolig med noterne inden prøven.

2) disponer din tid fornuftigt. Hvis du for eksempel skal lave en tekstanalyse til eksamen, så ha' en skabelon til tekstanalyse klar, så du ved, hvor lang tid du kan tillade dig at bruge på hvert punkt. Skriv gerne ned inden start, forventet tid på hver, f.eks. 5% på personkarakteristik, 10% på konklusion, 10% på korrekturlæsning, så har du en rettesnor.  Tag også et ur med, så du kan holde øje med tiden.

3) tag et par korte pauser under eksamen, så du lige får rørt dig lidt. Også selv om det bare er en tur til toilettet.

4) spis sund mad og drop slikket, både før og under eksamen. Slik er ikke godt for hjernen.

5) brug ørepropper hvis det er nødvendigt for at holde støjen ude.

6) hvis du kommer i tidsnød, så prioriter hvad der giver mest mening at kaste sig over.

Det var Hvad jeg lige kunne ryste ud af ærmet :-)
besvaret for 10 Maj, 2015 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...