lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan skriver man en synopsis?

+2 stemmer
691 visninger
Hej med jer!

I dansk arbejder vi i øjeblikket med at skulle analysere klassiske eventyr (såsom Den Lille Havfrue). Vores lærer har sagt at vi også skal lave synopsis, som skal afleveres sammen med analysen. Men er en synopsis noget i stil med et resume, eller hvad går det ud på?
spurgt for 21 Apr, 2015 i dansk / 7-8-klasse af Stina  


1 Svar

+1 stemme
Man kan godt sige, at en synopsis er en slags resume. Det er dog vigtigt at man har fokus på, at den skal fremhæve de undersøgelser, resultater og konklusioner man er kommet frem til i sin opgave (så forklar hvad I kom frem til i jeres eventyr?). Den skal også indeholde en beskrivelse af metoder og fremgangsmåde (hvordan har I arbejdet og undersøgt?). Sidst men ikke mindst skal en synopsis indeholde en perspektivering (hvilke fællestræk er der mellem  jeres eventyr, og andre I har læst?).

Håber det kan bruges.
besvaret for 22 Apr, 2015 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...