lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Geografi: Hvordan finder man længdegrad og breddegrad for et land?

0 stemmer
2,360 visninger
Hej alle sammen!

Jeg har i forbindelse med nogle geografilektier brug for at finde længdegrad og breddegrad for Australien. Desværre ved jeg ikke hvor man slår den slags op? Nogen der vil være behjælpelige med et svar :-)
spurgt for 20 Mar, 2015 i andre-fag / 9-10-klasse af Allan  


1 Svar

0 stemmer

Hvis du kigger på en globus, så er breddegrader de cirkler som går vandret rundt om jorden, og længdegrader dem som går lodret. Kender man både bredde- og længdegrad kan man udpege en helt præcis placering på jorden. Breddegrader går fra -90 til +90 grader, mens længdegrader tælles lidt anderledes fra 0-180 grader øst og 0-180 vest.

Nå men du spurgte jo egentlig til, hvor du kan slå bredde- og længdegrad op for Australien. Prøv dette site her, som viser koordinater for alle steder i verden (baseret på Google Maps). Det benytter den engelske betegnelser latitude, som er breddegrad, og longitude som er længdegrad.

besvaret for 21 Mar, 2015 af Lasse (9,200 point)  
Google+
...