lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Sabbatår - skal/skal ikke?

+1 stemme
180 visninger
Hej forum!

Mit problem er at jeg er blevet skoletræt, og jeg ved ikke, hvad jeg skal lave, når jeg til sommer er færdig med gymnasiet. Jeg overvejer at tage et sabbatår, og vil egentlig gerne ud og rejse lidt i Asien, men jeg er samtidig lidt bekymret for, at jeg så ikke kommer videre i uddannelsessystemet, når jeg kommer hjem til Danmark. Er der nogen herinde, som har gode eller dårlige erfaringer med at tage et sabbatår. Kan I genkende de bekymringer jeg har, og hvordan gik det for jer da sabbatåret var slut?
spurgt for 27 Feb, 2015 i café-hjørnet af Pernille  


1 Svar

0 stemmer
Jeg overvejede selv at tage et sabbatår, da jeg var færdig med gymnasiet. Det endte dog med at jeg droppede idéen, og i stedet fortsatte med universitetet. Det er en beslutning som jeg er glad for jeg traf. For selv om jeg var skoletræt, så ville et sabbatår bare have forlænget skoletiden med et år i sidste ende. Samtidig ville jeg være bange for at have glemt for meget efter et år væk fra skolelivet.

Men tre af mine gode venner fra gymnasiet valgte at tage et sabbatår. To af dem fik et job i en butik/supermarked og kunne efter et år ikke overskue at skulle tilbage på en SU; så de vendte aldrig tilbage til skolen. Kammerat nummer tre tog ud og rejste 6 måneder, og kom tilbage med en plan og ønske om at tage en bachlor og master i IT. Det er han så i gang med nu. Efter hans eget udsagn var sabbatåret med til at modne ham så meget, at han var klar til at starte på en videregående uddannelse.

Konklusionen må være at det er meget forskelligt fra person til person, hvad der er det rigtige valg i forhold til sabbatår. Men det er under alle omstændigheder nok en god idé at have en grundplan, hvis man beslutter sig for et år væk fra skolen; for der er ingen garanti for, at man ser "lyset" bare fordi man er ude og rejse.
besvaret for 28 Feb, 2015 af steward  
Google+
...