lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvilken uddannelse skal jeg vælge efter 9. klasse?

+1 stemme
112 visninger
Jeg går i 9. klasse og er snart færdig med folkeskolen. Det er derfor ved at være den tid, hvor jeg skal vælge en uddannelsesretning, og det stresser mig lidt. Jeg kan nemlig ikke finde ud af, hvad jeg vil arbejde med, og derfor ved jeg ikke, om jeg skal vælge gymnasiet, teknisk skole eller noget helt tredie. Karaktermæssigt ligger jeg ret godt (har et snit på 9,6 i årskarakter). Hvordan finder jeg den uddannelsesretning, som passer bedst til mig?
spurgt for 25 Feb, 2015 i café-hjørnet af Ida  


1 Svar

0 stemmer

Hvis du ikke ved, hvilken uddannelse (eller job) du skal vælge, så prøv at gå lidt systematisk til værks. Overvej følgende punkter, og se om det kan hjælpe dig med at vælge uddannelse:

  • Er du klar til en lang videregående uddannelse eller har du mere lyst til at komme ud og arbejde inden alt for mange år?
  • Hvad er dine stærke og svage sider? Er du for eksempel god til at skrive, regne, fysik, drama, børnepasning, psykologi eller noget helt syvende? Hvad er du mindre god til? Lav en liste - den kan være et godt fingerpeg.
  • Besøg en uddannelsesmesse hvis du har mulighed for det. Der vil også være studerende på din alder til stede, som kan fortælle dig mere om de enkelte uddannelser.
  • Undersøg adgangskravene til dine lokale uddannelsesinstitutioner så du ved hvad du er "oppe imod".
  • Hvis du har venner som allerede går på gymnasiet, teknisk skole osv., så prøv at spørg dem lidt ud om, hvordan det er at gå på deres respektive skoler.
  • Sidst men ikke mindst, så tag rejseafstand og eventuel studiebolig med i overvejelserne. Man kan nemlig nemt blive træt af at skulle bruge flere timer dagligt på transport.

Jeg håber du får valgt den rigtige uddannelse :-)

besvaret for 26 Feb, 2015 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...