lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Kan man skrive "fordi at"?

+1 stemme
4,294 visninger

Hej

Jeg har flere gange fået fejl i mit skriftlige arbejde, fordi jeg har brugt formuleringen "fordi at". Min lærer siger, at man ikke må bruge at lige efter fordi. Men er det nu også helt korrekt, og findes der eventuelt nogen undtagelser?

spurgt for 21 Feb, 2015 i dansk / c-niveau af timmy  


1 Svar

0 stemmer
Hej

"Fordi at" har tidligere været mere accepteret end det er i dag. Store forfattere som HC Andersen brugte "fordi at" i sine eventyr, og helt tilbage i middelalderen var det almindeligt både i skrift og tale. Grunden til at man i dag mener, at det er forkert, skyldes at "fordi" er en konjunktion, og man må ikke have "at" efter en konjunktion.

I dag går det dog nok stadigvæk an at bruge "fordi at" i almindelig tale, men i skriftligt arbejde bør man prøve at undgå det - især hvis man har en dansklærer, som værner om det danske sprog :-).
besvaret for 22 Feb, 2015 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...