lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Kan nogen hjælpe med resume af Troldmanden fra Oz?

+1 stemme
172 visninger
Hej med jer

Vi har i dansk skulle læse bogen Troldmanden fra Oz af Baums. Af forskellige grunde har jeg ikke fået bogen med hjem, og jeg kan heller ikke finde den på mit lokale bibliotek (har dog bestilt den, men det varer nogen dage, inden den kommer hjem). Ville derfor høre om der skulle være nogen derude, som har læst bogen, og måske kunne give et resume af, hvad den handler om? Så er jeg da ikke fuldstændig på bar bund :-)
spurgt for 29 Jan, 2015 i dansk / c-niveau af troldmanden  


1 Svar

0 stemmer
Jeg har selv læst bogen af L. Frank Baum for ikke så forfærdelig lang tid siden. Bogen er godt nok ikke så kendt i Danmark, men det er vist stadig den bedst sælgende børnebog i USA. Absolut underholdende hele vejen igennem, så håber du får læst bogen, når du får fingre i den. Nå, men det var jo et resume du efterlyste, så det kommer her :-)

Bogen handler om den lille pige Dorothy fra Kansas som sammen med sin hund Toto, bliver ført til et magisk land ved navn Oz via en skypumpe. For at komme tilbage til Kansas, som hun savner så meget, må hun først besøge troldmanden fra Smaragdbyen, og kæmpe mod en ond heks. Hun møder undervejs et fugleskræmsel uden forstand, en blikmand uden hjerte og en løve uden mod, som følger hende på rejsen. De skal naturligvis forbi alle mulige forhindringer undervejs, men med lidt samarbejde, snilde og ikke mindst magi går det hele alligevel.

Det man kan lære af historien er, at hvis man tror nok på en ting, vil den også blive til virkelighed. Men det vil stå klart, når du har bladret dig igennem bogen :-)
besvaret for 30 Jan, 2015 af Anthony  
Google+
...