lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad var den spanske inkvisition?

0 stemmer
424 visninger
Vi har i denne uge i min klasse haft om den spanske inkvisition. Desværre har jeg ikke været i skole nogen dage, da jeg har været syg, så jeg har ikke rigtig forstået hvad inkvisitionen drejer sig om. Vi skal skrive en projekteapport om emnet i næste uge. Tænkte at der garanteret er nogen kloge mennesker herinde, der kan fortælle mig lidt om den spanske inkvisition, så jeg ikke er helt på herrens mark :-)
spurgt for 23 Jan, 2015 i historie / 7-8-klasse af Silas  


1 Svar

0 stemmer
Jeg skal se, om jeg kan hjælpe dig lidt med lektierne :-)

Den Spanske Inkvisition startede tilbage i år 1480 - altså i middelalderen. Inkvisitionen var udbredt over hele det katolske Europa men var især stærk i Spanien. Det gik ud på, at en person (generalinkvisitoren) udpeget af paven, skulle kontrollere at befolkningen praktiserede kristendommen efter biblens forskrifter. Specielt jøder og muslimer, som konverterede til kristendommen, blev kontrolleret grundigt. De som ikke fulgte reglerne, blev af generalinkvisitoren slået ihjel eksempelvis ved at blive brændt levende.
besvaret for 24 Jan, 2015 af Per  
Google+
...