lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan skriver jeg en perfekt klumme?

0 stemmer
21,991 visninger
I dansk skal jeg skrive en klumme, som skal forestille at være til debatsiderne i en avis. Emnet må jeg selv bestemme, og jeg har så valgt at skrive om Grøndlandsisen der smelter i det 2100 århundrede. Men her kommer så mit problem: jeg ved ikke hvordan man skriver en klumme - altså hvordan den opbygges. Når man skriver et eventyr eller en novelle, så er der nogen faste regler for, hvad de skal indeholde. Men jeg har endnu ikke fundet ud af, hvad der gælder for en klumme. Jeg vil gerne have et 12-tal, så det er vigtigt for mig, at det bliver perfekt.

Kan nogen herinde hjælpe med mit spørgsmål?
spurgt for 10 Jan, 2015 i dansk / 9-10-klasse af louise j.  


1 Svar

0 stemmer
Det som er vigtigt, når du vil skrive en god klumme, er, at du tager udgangspunkt i en interessant og aktuel problemstilling, som kan fange læserens interesse. For at fastholde læseren, skal det stråle hele vejen igennem klummen, at du har en holdning og et stærkt engagement i forhold til det emner du diskuterer. Prøv også gerne at få humor og lidt skæve vinkler med, i det du skriver. Det kan nemlig sætte gang i tankerne hos den, som modtager budskabet, og viser samtidig at du har ordet i din magt.

Så hvor eventyr og noveller nærmest kan bygges op efter en punktform struktur, så er klummens opbygning lidt sværere at give en opskrift på. Men prøv at få de ting med, som jeg har nævnt - så er du i hvert fald godt på vej.
besvaret for 11 Jan, 2015 af Sebastian  
Google+
...