lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Geografi: Den Nordkoreanske infrastruktur - hvordan ser den ud?

+1 stemme
175 visninger

Hej alle

I min klasse arbejder vi i geografitimen med landet Nordkorea. Vi er blevet opdelt i grupper, og min gruppe skal undersøge, hvordan infrastrukturen ser ud i Nordkorea (altså tog, fly, vejnet osv.). Jeg har ikke kunne finde så meget om det emne på nettet (eller i min geografibog for den sags skyld), men måske nogen herinde ved lidt om den Nordkoreanske infrastruktur?
spurgt for 8 Jan, 2015 i andre-fag / 9-10-klasse af Petra  


1 Svar

0 stemmer
Så godt som al godstransport og det meste af persontransporten sker på det meget nedslidte koreanske jernbanenet. Der er togforbindelse til Beijing, Moskva og Sydkorea. Togforbindelsen til sidstnævne Sydkyrea var en gammel linje, som blev åbnet i 2007. Hovedstaden Pyongyang har endvidere en undergrundsbane.

Da der er mangel på benzin og biler, er der næsten ingen trafik at spore på de Nordkoreanske veje. Men i byerne kommer der flere og flere cyklister til. Da en ny cykel koster, hvad der svarer til 3-5 årslønninger for en almindelig arbejder, er de flere cykler et tegn på økonomisk udvikling.

Der sejler en færge mellem Nordkorea og Japan et par gange om måneden, som transporterer de koreanere der bor i Japan. Derudover er der en smule søfart på både de koreanske floder og havene omkring.

Mellem Pyongyang og de to havnebyer Hamhung og Chongjin går der indenrigsfly med jævne mellemrum. Der er også internationale afgange mellem Pyongyang (lufthavnen hedder Sunan) Beijing og Moskva, og mindre regelmæssigt er der forbindelser til andre dele af verden.

Vedhæftet et billede fra wikipedia (af Roman Bansen) af den nordkoreanske undergrundsbane.
besvaret for 9 Jan, 2015 af Lasse (9,200 point)  
Google+
...