lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

jeg skal skrive en dagbog om kærlighed for første blik

+1 stemme
195 visninger

jeg skal skrive en fiktiv dagbog, jeg skal forestille mig at være en person, som er forelsket. beskrivelse af følelser, metaforer og generelt billedskabende sprog. 

jeg har brug for hjælp! for jeg kan nemlig ikke komme igang:)

 

spurgt for 3 Dec, 2014 i dansk / 7-8-klasse af maria  


1 Svar

0 stemmer

Hej Maria

Tag et kig herovre: http://skolehjaelpen.dk/Opgaver/dagbog-vejledning-at-skrive-dagbog-dansk-6875.aspx. Der er nemlig et godt eksempel på, hvordan du kommer i gang med at skrive en dagbog.

En metafor er et sprogligt billede. Tag for eksempel talemåden "Han må have spist søm", som i virkeligheden betyder, at noget i retning af, at han er helt tosset. Men sætningen danner et ordbillede eller en metafor af en person som spiser søm :-) 

/Simon

besvaret for 3 Dec, 2014 af Simon J  
undskyld men jeg kan ikke komme ind på siden

kan i ikke bare hjælpe mig med at komme igang nu! det er en lektie til imorgen og jeg har slet ikke skrevet noget i nu, dajeg har brugt min tid på at skrive til jer! kan ikke give mig nogle gode start ideer? på min dagbog...?
Hmm...jeg kan nu sagtens komme ind på linket. Giv det lige en chance, for det er faktisk en meget god hjælp til at skrive en dagbog. I bund og grund er du nødt til at skabe nogen tanker og føleleser i dit eget hovede, hvor du forestiller dig, hvordan det er at være forelsket. Det er kun dig selv, der kender dine egne følelser. Måske du selv har været forelsket før og kan tage udgangspunkt i det. Håber at du kommer videre med din opgave :-)
undskyld men jeg har altså prøvet flere gange nu og jeg kan stadig ikke komme ind på siden! og jeg er stadig ikke kommet igang

kan du ikke bare hjælpe mig med en linje så kan jeg godt komme igang jeg ved bare ikke hvordan jeg skal starte
"Tirsdag d. 2. September. Jeg så hende i køen ved kantinen til frokost, og følte et sug i maven. Hendes blik strejfede et kort øjeblik mit, og jeg bemærkede at hendes øjne var blå som skovsøerne på en sommerdag..." Osv.
tusind taaaak nu kan jeg endelig komme igang:) taaaak
Google+
...