lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvem kan hjælpe med digtet "Legen" af Klaus Rifbjerg?

+1 stemme
277 visninger

Jeg er egentlig ret god til dansk, men kunne godt bruge lidt hjælp til mine dansklektier til næste uge :-) Det drejer sig om, at vi skal læse digtet "Legen" af Klaus Rifbjerg, og så lave en analyse af det efterfølgende. Som analysemodel bruger jeg skabelonen herfra:

http://lektiesos.dk/dansknoter#digtanalyse)

Den første del af analysen, som kaldes den faktuelle del, er nem nok. Men den anden del er lidt sværere. Især punktet om hvad forfatteren vil opnå med digtet, kan jeg ikke gennemskue. Kan nogen give lidt idéer til hvad Klaus Rifbjerg vil opnå med digtet Legen?

spurgt for 15 Nov, 2014 i dansk / 9-10-klasse af Tobias  


1 Svar

0 stemmer

Hejsa!

Jeg kan huske tidligere at have læst digtet Legen, da jeg gik i gymnasiet (for en del år siden). Digtet findes i bogen 25 desperate digte af Klaus Rifbjerg. Mange af digtene i bogen handler om krig (noget som optog mange mennesker tilbage i 70'erne, hvor digtet er udgivet). Digtet Legen handler også om krig. Rifbjergs budskab er, at det er blevet en leg, at føre krig mod andre nationer. Når han omtaler skaden, tror jeg, det handler om brugen af luftvåben. Sølvskeen skal nok forstås som, at det kun er de rige nationer, der har muligheden for at gøre krig til "en leg".

Det er i hvert fald min tolkning på dette fremragende digt :-)

besvaret for 16 Nov, 2014 af Alexander  
Google+
...