lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvorfor er Nord- og Sydkorea i konflikt?

+1 stemme
462 visninger
Hej lektiehjælp forum

Jeg læser op på historie, og er i gang med et kapitel om konflikten mellem Nord- og Sydkorea. Der står at de to har været i konflikt med hinanden igennem flere årtier. Men hvad startede egentlig konflikten, og hvorfor kan de ikke blive "gode venner" igen? Tænkte at jeg vil spørge nogen af jer herinde om det, da det ikke står tydeligt forklaret i min historiebog..
spurgt for 9 Okt, 2014 i historie / 9-10-klasse af Frederik (840 point)  
5% Accept Rate


1 Svar

0 stemmer
Jeg skal prøve at forklare det på bedste måde. For at finde årsagen til konflikten, skal vi helt tilbage til 1910, hvor japanerne indvaderede og erobrede Korea. Korea blev del af det Japanske imperium helt frem til 1945 (efter 2. Verdenskrig), hvor Sovjet gik ind i Korea nord fra og sendte japanerne på flugt. USA gik efterfølgende ind i Korea syd fra, og blev enige med Sovjet om at dele Korea i to: Et Nordkorea og et Sydkorea. Sovjet indsatte den kommunistiske leder Kim Il-Sung, mens USA indsatte den vestligt orienterede Syngman Rhee. Nordkorea blev låst fast i kommunismens fattigdom, mens Sydkorea nød den økonomiske fremgang.
 
Der blev i årene efter gjort flere forsøg på at genforene Nord- og Sydkorea, men på grund af den kolde krig, blev det aldrig til noget. USA's og Sovjets uvenskab blev til en vis grad udspillet i Korea, og mange vil nok sige, at det stadig er herskende den dag i dag.
besvaret for 10 Okt, 2014 af Lasse (9,200 point)  
Google+
...