lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Historie: Hvorfor blev der smidt atombomber over Hiroshima?

0 stemmer
291 visninger
Forleden dag snakkede vi i historie om atombomberne over Hiroshima i 1945 (i Japan), og det var egentlig ret spændende at høre om. Desværre forstod jeg ikke, hvorfor bomberne blev smidt over byen? Hvem var deres fjender og hvorfor?
spurgt for 27 Sep, 2014 i historie / 9-10-klasse af KatrineA (780 point)  
14% Accept Rate


1 Svar

0 stemmer
Atombomben blev smidt over Hiroshima (og Nagasaki) i 1945, for at få Japanerne til at trække sig tilbage fra de territorier de havde erobret under anden verdenskrig. USA var ikke så glade for tanken om, at skulle ind i Japan via landtropper (som blev vurderet til at ville koste mange amerikanske soldaters liv), så derfor valgte præsident Truman at bruge atombomben i stedet. 200.000 japanere døde umiddelbart, da atombomben sprængtes, men efterfølgende er mange døde af eftervirkningerne ved den radioaktive stråling.

Det er i hvert fald den officielle forklaring. Andre mener, at det var en magtdemonstration over for Sovjet.

Håber at det kaster lidt lys over tingene.
besvaret for 28 Sep, 2014 af Sabelfisk  
Google+
...