lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er forskellen på et resume og et referat?

0 stemmer
17,642 visninger
Hvad er det nu forskellen er på et resume og et referat?
spurgt for 10 Sep, 2014 i dansk / 9-10-klasse af Laura B  


1 Svar

0 stemmer
Et resume er en meget kort genfortælling af en tekst/handling, hvor kun hovedpunkterne i teksten fremhæves. Et referat derimod skal give et fuldstændigt overblik over en tekst/handling, og kan derfor nemt blive omfangsrigt.

Et eksempel på et resume er at finde i en typisk boganmeldelse. Et eksempel på et referat er boligforeningens årlige udsendelse af, hvad der er foregået på generalforsamlingen (langt og detaljeret med x sagde, y sagde, z sagde).

En huskeregel man kan bruge, når man er i tvivl i om, hvorvidt det er resume eller referat, der er den korte genfortælling, er at tælle bogstaver i ordet resume (=6) og referat (=7). Da resume kun er på 6 bogstaver, er det den korte genfortælling. Den huskeregel benytter jeg altid selv :-)
besvaret for 11 Sep, 2014 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...