lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Nogen som kan hjælpe med historien bag mars

+1 stemme
117 visninger
Hej jeg skal til at skrive om planeten mars og vil gerne have hjælpe til at skrive om alt det historiske
spurgt for 6 Sep, 2014 i andre-fag / c-niveau af anonym  

Hej

Når du skriver, at du har brug for hjælp til det historiske, mener du så

1) planetens historie, med Big Bang teori?

eller

2) historien omkring menneskehedens forhold til planeten?

Altså hvordan de har fundet frem til planten mars? hvem var personen som havde fundet? hvordan har de fundet frem til planeten


1 Svar

0 stemmer
Mars har igennem et teleskop været synligt for meneskeheden igennem flere 1000 år, men Nicolaus Copernicus (fra Polen), var den første (man ved af i hvert fald), der påstod at Mars var en planet. Det gjorde han i 1543.

Vores egen astronom Tycho Brahe var til gengæld den, som i 1576 ud fra systematiske observationer, fik beregnet positionen af Mars på stjernehimlen. Et krater på Mars blev opkaldt efter Tycho Brahe.

Planeten blev første gang skitseret/tegnet i 1659 af den hollandske astronom Chrisitian Huygens, ud fra det han så med sit blotte øje i et teleskob. Han var også den, der opdagede den såkaldte Sytris Major (sorte plet) i Mars' overflade.

De første billeder af Mars blev sendt fra Mariner-4, som efter 8 måneder fløj over planeten den 14. juli, 1965. NASA, som var afsender af rumfartøjet, fik 22 billeder ud af Mariner-4 ekspeditionen, som alle viste, at der intet liv er på Mars.

I dag er der hele 6 rumfartøjer, der sonderer området omkring Mars og sender billeder hjem med lynets hast. På den måde har man fundet ud af, at der er både vand og is på planeten. Man har også opdaget, at der ikke findes metan på Mars, hvilket betyder, at der heller ikke er noget liv.

Håber at du kan bruge nogle af oplysningerne, som inspiration til dit skrivearbejde :-)
besvaret for 6 Sep, 2014 af Lasse (9,200 point)  
Det kan jeg ihvertfald kan man godt slette den her opslag da jeg vil ikke havde art dem frA MIN SKOLE SKal se det hvis det ok
Det er jeg glad for, at du kan bruge :)

Når jeg svarer brugere herinde i forummet, er det for, at så mange som muligt kan få glæde af det, jeg skriver - både nu og senere. Jeg kan ikke anbefale, at du tager det, jeg har skrevet og kopierer direkte ord for ord. Brug det i stedet som inspiration til at undersøge emnet Mars nærmere, og så formuler tingene på din egen måde. Det kommer du længst med på sigt.

Held og lykke med opgaven!
Google+
...