lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er forskellen på en retvinklet, spidsvinklet og stumpvinklet trekant?

0 stemmer
3,205 visninger

Jeg sidder med nogle geometriopgaver, men forstår ikke hvad forskellen er på en retvinklet, spidsvinklet og stumpvinklet trekant. Er der en som kan forklare det, og gerne med et billede der viser forskellene. Så kan jeg nemlig komme videre med min opgave smiley

spurgt for 10 Aug, 2014 i matematik / 9-10-klasse af DanielP  


1 Svar

0 stemmer
Jeg har vedhæftet et billede, som viser de tre forskellige trekanter: retvinklet, spidsvinklet og stumpvinklet. Kendetegnene er også at finde på billedet, men jeg beskriver dem lige her for en god ordens skyld.

En retvinklet trekant er karakteriseret ved, at et af hjørnerne har en vinkel på 90 grader. Det er vist på det vedhæftede billede med den firkantede kasse omkring det nederst venstre hjørne af trekanten.

En spidsvinklet trekant kan kendes ved, at alle tre vinkler er mindre end 90 grader.

En stumpvinklet trekant er karakteriseret ved, at et af hjørnerne har en vinkel, som er mere end 90 grader. På billedet er det nederste venstre hjørne af trekanten.

Håber at det kan hjælpe dig videre.
besvaret for 10 Aug, 2014 af lucas (4,430 point)  
Google+
...