lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Skal ordet "Jeres" skrives med stort J?

+1 stemme
1,187 visninger

Hej

Jeg ser tit ordet Jeres skrevet med stort J. Men jeg husker det som at det skal skrives med småt, og er nu blevet lidt i tvivl om hvad der egentlig er rigtigt.

spurgt for 26 Jun, 2014 i dansk / c-niveau af hanne (670 point)  
5% Accept Rate


1 Svar

0 stemmer

Det korrekte er at skrive "jeres" med lille forbogstav som i, "det er jeres skole". Jeg tror, at mange fejlagtigt skriver "jeres" med stort forbogstav, fordi de forbinder ordet med de høflige tiltaleformer De, I, Dem og Deres. Men faktisk skrives De, I, Dem og Deres ikke med stort forbogstav for at udtrykke høflighed, men for at kunne adskille dem fra de, i, dem og deres, som har en ganske anden betydning.

Se eventuelt linket her fra Dansk Sprognævn for en mere uddybbende forklaring: http://sproget.dk/raad-og-regler/artikler-mv/svarbase/SV00000070

besvaret for 26 Jun, 2014 af Lasse (9,200 point)  
Tusind tak for hjælpen og for et altid godt lektieforum :)
Jeg lærte at:

De, Dem, I, og Eders er med stort og du, dig, jer og jeres er med lille.
Det er stadig korrekt. Men når jeg ser mange stave jer og jeres med stort kan de jo skyldes, at vi ikke længere bruger Eders. Så vi mangler jo en erstatning for denne høflige tiltaleform.
Google+
...