lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan bruger man "many", "much" og "a lot" rigtigt?

+1 stemme
2,429 visninger

Hej

På engelsk har man ordene many, much og a lot, som alle betyder mange på dansk. Hvordan ved man hvornår man skal bruge den ene frem for den anden?

spurgt for 23 Jun, 2014 i engelsk / c-niveau af hanne (670 point)  
5% Accept Rate


1 Svar

0 stemmer

Much, many og a lot bruges til at fortælle, at man har meget eller mange af en bestemt ting - grammatisk kaldes de mængdeangivere (quantifiers). Nedenfor vil jeg gennemgå reglerne for hvordan du bruger much, many og a lot korrekt.

I spørgsmål bruger du much, hvis navneordet som indgår ikke er countable (f.eks. tea, air, rice). Omvendt bruger du many hvis navneordet er countable (f.eks. dog, man, sofa). Eksempler:

How much tea did you drink? (ikke countable)

How many dogs do you have? (countable)

I sætninger med negation gælder samme regler som ovenfor. Hvis navneordet er countable bruges much, ellers many. Eksempler:

I haven't got much tea. (ikke countable)

I haven't got many dogs (countable)

I bekræftende sætninger bruges a lot (eller alternativt lots of) både for sætninger med countable og ikke countable navneord. Eksempler:

How much sugar did you eat? I ate a lot.

How many dogs did you see? I saw a lot.

Bemærk dog at i mere uformelle sammenhænge ser man både much og many brugt i stedet for a lot. Eksempler:

How much sugar did you eat? I ate much.

How many dogs did you see? I saw many.

besvaret for 24 Jun, 2014 af KlausK (7,450 point)  
Google+
...