lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Tysk: hvornår bruger man Du og Sie?

0 stemmer
939 visninger
Hej

På dansk bruger vi ikke så meget De mere når vi tiltaler folk. Men det gør man stadig meget på tysk. Spørgsmålet er hvordan man ved, hvornår man skal bruge Du eller Sie. Nogen der kan svare på den?
spurgt for 6 Jun, 2014 i tysk / 9-10-klasse af hanne (670 point)  
5% Accept Rate


1 Svar

0 stemmer

Jeg vil sige, at hvis du direkte tiltaler en person, som er ældre end dig selv, så er reglen, at det er Sie. Det betyder så også, at du kan tiltale en, som er på alder med dig selv eller yngre med du. Hvis personen er en, som du kender ganske godt, eller situationen er meget afslappet (såsom ved en fest), så vil du kunne slippe afsted med at bruge du, selv om den du tiltaler, er ældre end dig selv.

I mere formelle sammenhænge (for eksempel ved et møde på arbejdspladsen), vil du normalt altid tiltale de andre med Sie, uanset om de er yngre end dig eller ej.

Håber at det kan opklare lidt smiley

besvaret for 6 Jun, 2014 af Lasse (9,200 point)  
Google+
...