lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvilke forskellige energiformer findes der?

0 stemmer
595 visninger
Jeg vil gerne vide, hvilke slags forskellige energiformer, der findes. Er der nogen herinde, der vil og kan hjælpe med det? Meget gerne med en kort forklaring til, hvad hver af energiformerne går ud på.
spurgt for 13 Dec, 2017 i fysik-og-kemi / 7-8-klasse af maja  


2 Besvarelser

0 stemmer
Der findes måde mange former for energi former. Nogle bæredygtige energiformer kan fx. være vindmølle energi, solenergi, vandstrømningsenergi.

Nogle andre former for energi kan være forbrændings energi (hvor at man forbrænder træpiller). Den form for energi er ikke særligt bæredygtig, da den udsender CO2 og det gør de bæredygtige energi ik:)

PS. Husk at undersøg meget om bæredygtig energi - det sparker benene væk under lærerene:)
besvaret for 13 Dec, 2017 af Swaggerkid  
0 stemmer

Tænker du mon på sådan noget som bevægelsesenergi og belligenhedsenergi? Fordi så har du disse 5 energiformer:

Potentiel energi, der er, når en genstand løftes op fra jorden eller på anden måde har noget ikke-udløst energi. For eksempel en flitsbue der spændes.

Kinetisk energi, der er, når en genstand sættes i bevægelse. For eksempel en flitsbuepil der befinder sig i luften. Jo større hastigheden er, desto større er den kinetiske energi. Denne energiform kaldes også bevægelsesenergi.

Kerneenergi, der er de kernereaktioner, der foregår i solen og som omsættes til indre energi. Kernereaktioner er atomkerner der reagerer med hinanden.

Elektrisk energi, der er, når en elektrisk strøm går gennem en komponent, så bliver der overført energi i komponenten. Jo højere strømstyke, desto mere energi overføres der til komponenten.

Strålingsenergi, der er, når solens lys, idet den rammer jordens overflade, omsættes til en indre energi.

besvaret for 14 Dec, 2017 af felix  
Google+
...