lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er en ligning?

+2 stemmer
1,406 visninger
I den matematikopgave jeg sidder med, skal jeg forklare hvad en ligning er. Jeg kan bare ikke finde ud af, hvordan jeg gør det. Har kigget på wikipedia og alt det der, men jeg bliver bare endnu mere forvirret.

Så hvad er en ligning?
spurgt for 6 Dec, 2017 i matematik / 7-8-klasse af magnus  


1 Svar

0 stemmer

En ligning er, når der på hver side af et lig-med-tegn står tal og ofte også bogstaver. Det der står på hver af siderne kaldes for udtryk. Det kunne se sådan ud:

5 * x + 7 = 17

Idéen er så, at udtrykket på venstre side skal være lig med det på højre side. Spørgsmålet er derfor, hvad vi skal putte i x, for at begge sider bliver lige store. Det vi vil her, er at begge udtryk skal give 17. Hvis vi derfor indsætter 2 i stedet for x, så "går ligningen op":

5 * x + 7 = 17

5 * 2 + 7 = 17

10 + 7 = 17

17 = 17

Løsningen på ligningen er derfor at x = 2.

Der findes forskellige måder at løse en ligning på, som jeg ikke vil komme ind på (da det ikke er spørgsmålet). Men nu har jeg da forklaret, hvad en ligning er, og hvordan den kan se ud.

besvaret for 7 Dec, 2017 af peter  
Google+
...