lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hjælp til 2 spørgsmål om middelalderen?

0 stemmer
261 visninger

Jeg skal angive om følgende udsagn er sande eller falske og komme med en forklaring. Jeg har lavet de fleste, men mangler kun 2 spørgsmål.

1. tekst:

* Citat: "I middelalderens sidste århundreder blev det imidlertid stadigt vanskeligere for kirken at sætte sin autoritet igennem. Kirkens magt blev langsomt undergravet, dels af åbenlys kritik, dels af verdslige fyrsters modvilje mod dens rigdom og magt i deres riger, og dels af dens eget moralske forfald. Det førte i begyndelsen af 1500-tallet til en sprængning af kirken. Pavemagten var selvfølgelig svækket af det lange skisma i 1300-tallet, hvor man havde haft to paver — en i Rom og en i Avignon — og det lykkedes ikke at genopbygge pavens prestige og autoritet i løbet af 1400-tallet, snarere tværtimod."

1. spørgsmål:

- Pavemagten var på sit højdepunkt i starten af 1500-tallet? (er det sandt eller falsk ud fra teksten?)

2. tekst:

* Citat: "Paverne kom fra fornemme adelsslægter, og valget af dem byggede på politiske intriger og bestikkelse og var ikke et spørgsmål om fromhed eller kvalifikationer. Paverne førte krig, lod åbenlyst hånt om kyskhedsløftet, og næsten alle brugte de pavemagten til at forøge deres families formue og magt. Det kaldes nepotisme. Desuden solgte de gejstlige embeder - det kaldes simoni."

2. spørgsmål:

- Nepotisme og simoni var almindeligt indenfor kirken? (sandt eller falsk)

spurgt for 4 Dec, 2017 i historie / 7-8-klasse af mia  


1 Svar

0 stemmer

Spørgsmål 1:

Reformationen startede i 1517 (med Martin Luther i spidsen), hvilket svækkede den katolske kirke og paven i forhold til magt og penge. Så jeg vil sige at udsagnet er sandt.

Spørgsmål 2:

Nepotisme betyder, at man sætter egen familie først, når et job skal besættes. Simoni betyder, at man i bytte for penge kunne få et godt job i kirken. Og ja, både nepotisme og simoni var almindelig praktsis inden for kirken. Så jeg vil også sige, at det udsagt er sandt.

besvaret for 5 Dec, 2017 af victor  
Google+
...