lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Forstår ikke en tekst, jeg har fået for til i overmorgen

0 stemmer
333 visninger

8 klasses niveau!

Jeg har læst en tekst med var mange svære sætninger, som jeg ikke kunne forstå. Jeg synes at disse sætninger er vigtige/relevante til en opgave, jeg skal aflevere senere hen.

Håber derfor på at I kan hjælpe mig med at omformulere et par sætninger (så jeg kan forstå det. Jeg synes at det er svære ord). Det skal helst OMFORMULERES, hver for sig- så det bliver nemmere for mig at forstå.smileyangel

Forstår ikke følgende sætninger: 

1. For Danmarks vedkommende slog industrialiseringen for alvor igennem i sidste halvdel af 1800 tallet, hvor landet i løbet af få årtier havde udviklet sig fra et rimelig homogent landbrugssamfund.

2.  Den eksisterende industri i Danmark forbedres og de første fabrikker inden for cementfremstilling og sukkerproduktion blev grundlagt. Industrialiseringen i Danmark var ledsaget af en stigende grad urbanisering.

3.  Efter en krise i sidste halvdel af 1870’erne begyndte konjunkturerne at vende nedad, som medførte en stor arbejdsløshed.

spurgt for 23 Nov, 2017 i dansk / 7-8-klasse af maria  


1 Svar

0 stemmer
Her min omformulering:

1. Fra 1850'erne og frem gik Danmark fra at være et ret ensartet landbrugssamfund til at være et land med fabrikker.

Fabrikker er måske lidt forenklet i forhold til industri, men det var det bedste ord, jeg kunne finde.

2. De første fabrikker lavede cement og sukker. Men der kom flere og flere fabrikker til, og dem der allerede fandtes, blev bedre. Mange mennesker flyttede fra landet og ind i byerne.

3. Efter Europa og USA havde pengeproblemer i 1870'erne begyndte det også at gå dårligt i Danmark. Det betød at flere mistede deres arbejde.

Tip: prøv med en synonymordbog, hvis du vil slå meningen af fremmedord op :-)
besvaret for 23 Nov, 2017 af signe  
Google+
...