lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Er man klog, hvis man har en høj IQ?

0 stemmer
103 visninger
Hvis man har en høj IQ, er man så også automatisk klog? Hvis ja, hvor meget skal man så have i IQ, for at man kan betragtes som værende klog?

Jeg har læst lidt inde på mensa's hjemmeside, og de svarer på en masse spørgsmål, men vist ikke lige præcist det, som jeg vil vide :-)
spurgt for 17 Nov, 2017 i café-hjørnet af peter  


1 Svar

0 stemmer

At have en høj IQ betyder, at man er intelligent. Når man er intelligent kan man nemmere og hurtigere lære og forstå nye ting (som for eksempel matematik og fysik) end de fleste andre mennesker kan, og dermed blive klog. Men en intelligent person kan også være doven og aldrig åbne en bog. Dermed bliver vedkommende aldrig klog, men vil blot være, hvad nogen vil kalde, "et spildt talent".

Ifølge Mensa så har den gennemsnitlige dansker en IQ på 100. Hvis man har en IQ på 110 så er man kvik, 120 begavet og med 132 kan man blive medlem af Mensa. Når man op på 160-170, så er man det der kaldes for et geni.

En af de klogeste i verden er den amerikanske Terence Tao med en IQ på hele 230. Han kunne efter sigende regne allerede som to-årig, og havde færdiggjort sin Ph.D som 20-årig.

besvaret for 18 Nov, 2017 af casper  
Google+
...