lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad skrev Søren Kirkegaard om?

0 stemmer
153 visninger
Vi har om kendte danske forfattere i historie. Jeg har rimeligt godt styr på HC Andersen, som skrevet eventyr. Men hvad med Søren Kirkegaard? Hvilken slags litteratur skrev han, og hvad handler den om?
spurgt for 1 Nov, 2017 i historie / 9-10-klasse af olivia  


1 Svar

0 stemmer

Søren Kirkegaard var en dansk filosof, der skrev om eksistensialisme. Altså det at være til i verden, meningen med livet for det enkelte individ, og den slags store spørgsmål. Så vidt jeg ved, er et af hans største værker Enten-eller, som udkom i to bind: Enten og Eller. De handler om, hvordan der er to sider af hver en sag ved livets valg. Her er et citat fra Enten om problemstilligen ved et ægteskab:

Gift Dig, Du vil fortryde det; gift Dig ikke, Du vil ogsaa fortryde det; gift Dig eller gift Dig ikke, Du vil fortryde begge Dele; enten Du gifter Dig, eller Du ikke gifter Dig, Du fortryder begge Dele.

Kirkegaards litteratur er spændende at læse sig igennem, men den kan også være lidt svær. Men hvis du har god tid, så fordyb dig i et af hans fantastiske værker :-)

besvaret for 2 Nov, 2017 af anders  
Google+
...