lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad er et hypotetisk spørgsmål?

+1 stemme
6,850 visninger
Jeg vil rigtig gerne vide, hvad et hypotetisk spørgsmål er. I den opgave jeg sidder med, skal jeg nemlig opstille tre hypotetiske spørgsmål, efter eget valg. Er der nogen af jer, som kan komme med et eksempel på sådan et?
spurgt for 25 Okt, 2017 i dansk / 9-10-klasse af clara  


1 Svar

0 stemmer

Lad os starte med en hypotese. En hypotese er en antagelse omkring hvordan noget forholder sig. For eksempel kan man i en forskningsrapport have en hypotese om, hvordan belysningen af et emne vil forme sig, når man kommer nærmere substansen. Man kan så i rapporten se på og evaluere over, hvorvidt ens hypoteser rent faktisk holdt stik.

Men vigtigt er det, at hypotesen opstår ud fra teoretisk tænkning.

Derfra er det nemt at komme videre til at forklare, hvad et hypotetisk spørgsmål er. Det er nemlig et spørgsmål baseret på en tænkt og opstillet situation. Det kunne for eksempel være, "Ville du helst være rig og syg, eller fattig og rask?". Altså nærmest en form for et tankeeksperiment, hvor man er nødt til at tænke konsekvenserne igennem, inden man kan give et svar.

Hypotetiske spørgsmål starter ofte med "hvad nu hvis...". Spørgsmålene kan efter min mening have en nærmest terapeutisk virkning, fordi de bringer folk ud i tænkte situationer, som hjælper dem til at forstå sig selv bedre. Et eksempel på det er den amerikanske film "Would You Rather" fra 2012, hvor gæster til et lukket middagsselskab tvinges til at tage stilling til en række ubehagelige spørgsmål, hvor deres valg ender med at få konsekvenser for dem selv.

Der findes mange sjove og underlige hypotetiske spørgsmål her, som måske kan give dig et eksempel på, hvordan sådan nogen kan tage sig ud. Der findes sikkert også andre sider på dansk, men dem kender jeg så ikke.

Nå men, nu kom jeg vist lidt langt ud af en tangent. Forhåbentlig kan min forklaring give dig en bedre forståelse for, hvad hypotetiske spørgsmål er.

besvaret for 26 Okt, 2017 af Bo  
Google+
...