lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad viser en amortisationsplan og hvordan findes restgælden ud fra amortisationsplanen?

0 stemmer
1,012 visninger

Hvad viser en amortisationsplan, samt hvordan man kan finde restgælden ud fra amortisationsplanen?

Tak på forhånd.

spurgt for 4 Okt, 2017 i matematik / c-niveau af anonym  


1 Svar

0 stemmer
 
Bedste svar

En amortisationsplan lyder fornemt, men det er egentlig bare en oversigt og plan for afbetaling af gæld. Den viser dig måned for måned (eller hvor tit der nu afdrages), hvor meget du betaler i renter, hvor stor restgælden er og så videre. Hvis du tager et lån i banken, plejer du at få en amortisationsplan med hjem.

Så for at svare på dit andet spørgsmål omkring hvordan restgælden findes ud fra amortisationsplanen, så finder du blot den måned (eller rettere termin), du er nået til at betale - så skulle der gerne være en kolonne der fortæller hvad restgælden er på det givne tidspunkt.

Der findes også en matematisk formel til at beregne restgælden med. Men jeg fornemmer ikke, at det er en formel du efterspørger, så derfor ovenstående svar :-) Hvis det er en formel, du er på jagt efter, så findes der en herovre.

besvaret for 4 Okt, 2017 af magnus  
Vil lige knytte en lille kommentar til det med amortiseringsplanen. Typisk indeholder planen disse 6 informationer i kolonner:

Termin: afdragsnummer
Primorestgæld: gæld inden betaling af termin
Ydelse: det som afdrages + renter
Rente: rente beregnet ud fra primorestgæld
Afdrag: det som afdrages - altså uden renter
Ultimorestgæld: det som skyldes efter betaling af termin
Google+
...