lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad betyder likviditetsoverskud?

0 stemmer
416 visninger

Hej

Jeg har samfundsøkonomi på gymnasiet (2. år). Det er svært med alle de nye begreber, vi skal lære, og et af de begreber som jeg slet ikke forstår, er likviditetsoverskud. Hvad betyder det ord helt præcist?

 

spurgt for 30 Aug, 2017 i andre-fag / b-niveau af anna  


1 Svar

0 stemmer

Lad os prøve at dele ordet likviditetsoverskud i to dele: likviditet og overskud.

Likvididitet betyder, at være i besiddelse af kontanter eller andre midler, som let kan omsættes til penge. Altså enten rede kontanter, eller noget som nemt kan sælges for at skaffe penge. For eksempel penge i banken, der står på en lønkonto - der kan indeståendet nemt hæves som kontanter.

Overskud betyder, at noget er større end 0. For eksempel overskud på bankkontoen betyder, at den står i plus et eller andet beløb. Med overskud mener man ofte større beløb.

Likviditetsoverskud betyder dermed at være i besiddelse af en større portion kontanter eller andre midler, som let kan omsættes til penge.

besvaret for 31 Aug, 2017 af thomas  
Google+
...