lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvor gode er skolerne i Thailand?

0 stemmer
378 visninger

Hej alle

Vi overvejer at flytte til Thailand næste år med vores to børn. De er endnu ikke i skolealderen. Jeg vil høre, om der tilfældigvis skulle være nogen i forummet, der kender noget til kvaliteten af skole- og uddannelsessystemet i Thailand sammenlignet med det i Danmark.

Vil børnene kunne følge med, hvis vi på et tidspunkt flytter tilbage til Danmark.

Tak på forhånd for jeres svar :-)

spurgt for 6 Aug, 2017 i café-hjørnet af anne-sofie  


1 Svar

0 stemmer
Jeg har selv boet i Thailand i en periode, og kender derfor lidt til forholdene. Dog har jeg ikke nogen børn, men mener alligevel at jeg kan bidrage. Så her har du mit svar.

Kvaliteten af skolerne i Thailand afhænger af om du befinder dig i en af storbyerne (såsom Bangkok eller Chiang Mai), eller om du er på landet. Mit indtryk er, at skolerne i storbyerne har flere resourcer end de har på landet.

Der findes groft sagt tre typer af skoler: tempelskole (offentlig folkeskole), billingual skole og international skole. Tempelskole er vist nok gratis (bortset fra at der skal betales for bøger og uniform), men er vist kun for thai statsborgere. Billingual skole er en privatskole, hvor der undervises i flere sprog (blandt andet engelsk). Denne koster selvsagt en smule. International skole er den dyreste af de tre, men sikrer et curriculum som modsvarer andre landes (for eksempel det amerikanske).

Fordi man vælger international skole til sit barn er det ingen garanti for kvalitet. Undersøg markedet grundigt inden du træffer dit valg.

Som andre steder i Asien er skolesystemet i Thailand i høj grad fokuseret på udenadslære og konstante prøver. Nogen mener, at det er godt for børnene, mens andre er af den modsatte opfattelse. Jeg ser fordele ved begge systemer, men ville nok foretrække et sted midt imellem.

Kan de unge mennesker så komme tilbage til Danmark og gennemføre en videregående uddannelse? Jeg tror, at det afhænger meget af børnene og hvor godt de klarer sig i skolen generelt. Klarer de sig fint i en thai-skole, tror jeg godt de kan komme tilbage til Danmark og eksempelvis fortsætte på gymnasiet. Det er naturligvis en forudsætning, at deres danskkundskaber holdes ved lige, mens de opholder sig i Thailand.
besvaret for 9 Aug, 2017 af anders  
Google+
...