lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad svarer high school og college til i det danske skolesystem?

+1 stemme
21,638 visninger
Hej forum

I USA kan man gå i high school eller på college. Jeg er nysgerrig efter at vide, hvordan det kan sidestilles/sammenlignes med det danske skolesystem. Er college f.eks. at sammenligne med en gymnasiel uddannelse, eller er niveauet højere/lavere?

Jeg spørger, da jeg tænker, at der må være nogen, som har gået i skole i USA, eller på anden vis kender deres skolesystem, der kan hjælpe med et svar.

Tak :-)
spurgt for 19 Jul, 2017 i café-hjørnet af sandta  


1 Svar

0 stemmer

Lad os først tage high school, som er en overbygning på grundskolen fra 7-9 klasse (junior high school) og 10-12 (senior high scool). Aldersmæssigt kan man derfor sidestille senior high school med gymnasiet. Niveauet i det gymnasiet (Danmark) er efter min forståelse højere end high school.

College er lidt svært at sidestille med noget i Danmark. Men man kan måske sige, at det svarer nogenlunde til en 3.g plus og så videre til universitetsniveau. Man kan tage både en bachelor og en master på et amerikansk college (samme niveau som i Danmark).

I USA har de også deciderede universiteter, hvilket i nogen forstand er det samme som college, blot med flere muligheder.

Ovenstående bygger jeg på viden, som jeg har opsamlet gennem tiden fra blandt andet kammerater, der har gået i skole i USA.

besvaret for 20 Jul, 2017 af maria  
Google+
...