lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvordan sluttede 1. verdenskrig?

+1 stemme
910 visninger
Hej

Jeg vil meget gerne vide, hvordan 1. verdenskrig sluttede. Kan man sige, at den aldrig rigtig sluttede, men at den ledte til 2. verdenskrig?

Jeg har kigget lidt rundt i forummet, men har ikke kunnet finde svaret. Derfor dette spørgsmål.
spurgt for 11 Jul, 2017 i historie / 9-10-klasse af emilie  


1 Svar

0 stemmer
1. verdenskrig startede i 1914 da Franz Ferdinand blev skudt i 1914. Det gav Tyskland blod på tanden, og de så straks muligheden for at erobre og besejre Frankrig og Rusland.

Efter flere års krig, så Tyskland sig selv som besejrede, og de tog derfor kontakt til den amerikanske præsident Wilson i 1918 med henblik på at få lavet en fredsaftale. Det endte imidlertid med at blive Frankrig - og ikke USA, som Tyskland skulle indgå fredsaftalen med. Selve fredsforhandlingerne blev afholdt i Paris i 1919. Forhandlingerne udmøntede sig i traktater (dvs. aftaler mellem suveræne stater), hvor de vindende lande med tvang førte pennen og delte Europa i nye stater.

Man kan sige, at det var denne tvungne opdeling af Europa, som gjorde nogen lande sure, og førte til at Hilter senere i 1933 kunne bane sig vej til magten i Tyskland. Dermed var 2. verdenskrig så småt indledt.
besvaret for 12 Jul, 2017 af thomas  
Google+
...