lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Træt af skolen. Hvad gør jeg?

+2 stemmer
126 visninger
Hej med jer

Jeg er en pige, som er blevet færdig med 9. klasse på en almindelig folkeskole. Mine klassekammerater er søde, men mange af dem går vildt meget op i deres karakterer. Jeg er selv ret dygtig, men det gør mig trist, at det hele skal være sådan et karakterræs. Efter sommerferien skal jeg i gymnasiet, og ud fra hvad jeg har hørt, så er det ikke meget bedre der.

Alt det karaktersnobberi gør mig træt, irritereret og træt at skolen. Hvad gør jeg for at "overleve" 3 år på gymnasiet?
spurgt for 3 Jul, 2017 i café-hjørnet af emma  


1 Svar

0 stemmer
Jeg tror egentlig ikke, at der er særligt mange, der synes om karakterræset i de danske skoler, men det er ligesom noget, der er oppe i tiden. Det var i hvert fald ikke på den måde, da jeg selv gik i skole for 30 år siden. Men det er vist ikke kun en dansk ting - jeg tror det er sådan i hele verden for tiden. Altså med at man skal præstere.

Det bedste du kan gøre, er efter min mening, at sætte dig et mål med dit liv efter skolen. Hvad vil du gerne arbejde med, og hvad kræver det af karaktergennemsnit, at kunne nå dertil? Hvis det "kun" kræver et gennemsnit på 7 at opnå den uddannelse og senere det job, du ønsker, så er der jo ingen grund til at ligge søvnløs over, at du ikke får rene 12-taller i skolen. Så har du ikke det, at bekymre dig over.

Udover det råd, har jeg et mere: selvdisciplin. Træk dig selv op hver morgen, og gør hvad du skal for at nå dit mål. Hverken mere eller mindre. Det kan være kedeligt, ja, men på den anden side, så vil du kunne nyde, at du når de resultater, som du har stillet dig selv i udsigt. Desuden så er der en bagkant på det - altså en dato for, hvornår du er færdig med skolen. Tæl dage, sæt kryds i kalenderen, fejr når der er gået et år. Det er med til at styrke selvdisciplinen, at man kan se ende på det.

Derudover er jeg nu sikker på, at du får nogen gode oplevelser også :-)
besvaret for 4 Jul, 2017 af carina  
Google+
...