lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hjælp til tysk eksamen?

0 stemmer
311 visninger

Kan i hjælpe mig med at perspektivere filmen "Good bye, Lenin!" eller teksten "Über die Mauer" til geteiltes deutschland altså opdelt tyskland som jeg har som emne og mit underemne er berlinmuren?

Indtil videre har jeg kun skrevet

Filmen "Good bye, Lenin!" viser hvordan man reagerede da muren faldt..
 
Jeg har virkelig brug for hjælp. Håber i kan hjælpe mig og komme med mange flere eksempler - skal op til eksamen her på torsdag og er mega nervøs da jeg bl.a. er bagud med min perspektivering.

Jeg vælger at spørge jer, fordi i altid er så hjælpsomme! Mange tak, I ved virkelig ikke hvor glade vi bliver- mange tusinde taksmiley

spurgt for 6 Jun, 2017 i tysk / 9-10-klasse af mille  


1 Svar

0 stemmer
Nu har jeg desværre ikke set filmen eller læst den tekst, du henviser til.

Du skrev i spørgsmålet:

Filmen "Good bye, Lenin!" viser hvordan man reagerede da muren faldt.

Dette vil jeg ikke kalde for en perspektivering. At perspektivere betyder, at du skal sætte filmen og teksten i forhold til noget andet du har set, læst eller oplevet. Du kan også prøve at sætte filmen og teksten op mod hinanden.

Du har sikkert i klassen beskæftiget dig med Anden Verdenskrig, Berlinmuren, kommunismen, osv. Eller måske du har set nogen udsendelser i TV eller læst nogen bøger om disse emner? Kan du ud fra det trække nogen paralleller til Good bye, Lenin! og Über die Mauer?

Der er mange gode udsendelser om Berlinmuren på youtube og sågar netflix. Ligeledes er der mange bøger om emnet på biblioteket. Du behøver heldigvis ikke at læse og se alt for at kunne lave en perspektivering :-)
besvaret for 6 Jun, 2017 af thomas  
Google+
...