lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Nogen som vil kigge min pressefotoanalyse igennem og komme med respons?

0 stemmer
202 visninger

link til billede:

www.worldpressphoto.org/sites/default/files/styles/gallery_main_image/public/archive/2017/singles/DL/1/i8xglwwlwt3vrvj1a9u7.jpg?itok=eSSrIQtE

 

Information om fotografen:

Hun hedder Paula Bronstein.

Pressefoto genretræk:

 

Fakta:

Billedet: Er taget i marts 2016, det vandt førstepræmien for bedste hverdags liv, alene billede. Det forestiller Najiba med sin to år gamle nevø, der blev såret af en bombe i Kabul i marts 2016

Genre: Det er et reportagefoto.

Komposition:

For-, mellem- og baggrund: forgrunden er kvinden og barnet. I mellem grunden har man alt andet.

Linjer:

Trekantskomposition: Trekantskomposition http://pxl.host/j3eajug7nzsbxvpatdh.pnggiver stilstand og ro i billedet, i hvert fald hvis trekanten står på en af fladerne.

Det gyldne snit: billedet er ikke taget ud fra det gyldne snit

Perspektiv: Det er normalt perspektiv.

Beskæring: billedet er halvtotalt.

Farver/lys:

Farver: Der er flest lyse farver på billedet, I Mellemøsten ses den som en beskyttende farve.

Lys: Det er naturligt lys, man kan se på væggen og på personerne skyggerne fra vinduet.

Tema, budskab og fortolkning:

Tema: krig, sorg

Budskab: fotografen vil gerne vise at krigen går ud over de mest uskyldige som er børnene.

Fortolkning: jeg har fortolket titlen som at de tavse ofre er børnene og at krigen i Afghanistan har man lidt glemt på grund af krigen i Syrien og de mange terrorangreb i verden.

Perspektivering:

Jeg har valgt og perspektivere til billedet Dhoumas children. Fordi de har det samme tema som er krig og sorg, og fotograferne bruger begge de uskyldige børn til at vise at de mener at der krigene skal stoppes fordi at det går ud over de mest uskyldige. Billederne viser også begge to et familiemedlem som sidder med et barn i armene mens man kan se sorgen fra deres ansigter.

Oplæsningsstykke:

Jeg har valgt mit oplæsningsstykke fordi han fortæller hvordan det er at se børn blive ramt af en kamp som de ikke engang er med i.

spurgt for 2 Jun, 2017 i dansk / 7-8-klasse af erik  


1 Svar

0 stemmer

Indholdmæssigt:

Jeg er ikke enig i, at billedet ikke er taget ud fra idéen om det gyldne snit. I det gyldne snit har du vel netop den del af motivet, som viser pigens ansigt?

Ellers rigtig god analyse og fin perspektivering. Jeg synes, at du fanger det væsentlige i billedet ganske godt.

Grammatisk:

Der er lidt grammatisk fejl her og der. Til eksempel:

  • din sammentrækning af ord. Eksempel: hverdags liv skal være hverdagsliv.
  • kommasætning: nogen steder mangler komma, og andre steder bruges det, hvor der i stedet skulle være punktum.
  • Forkert brug af punktum: "Jeg har valgt og perspektivere til billedet Dhoumas children. Fordi de har det samme tema som er krig og sorg". Der skal ikke være punktum, men i stedet komma.
  • indforstået omtale af personer: Eksempel: "Jeg har valgt mit oplæsningsstykke fordi han fortæller...". Hvem er han?

Hvis du lige læser teksten igennem en ekstra gang, så tror jeg, at du vil fange de fleste grammatiske fejl :-)

besvaret for 3 Jun, 2017 af thomas  
tusind tak for hjælpen
Mangler nogle genretræk, og noget med linjer. Når jeg kigger på linjer på internettet så passer det sku ikke helt med det på billedet synes jeg, og jeg kan ikke finde noget om genretræk til pressefoto så hvis du kunne hjælpe med det ville det være perfekt.
Jeg ville kalde genren for et reportagefotografi, fordi det forestiller en indlevende begivenhed, som finder sted i den virkelige verden.

Med linjer tænker du så på det gyldne snit? I så fald tegner du to vandrette streger, så du får tre aflange rektangulære firkanter (hver firkant bliver 1/3 stor). Så gør du samme øvelse den anden vej, altså bare med lodrette streger. Du skulle så få 9 firkanter i alt som alle er lige store. Den firkant du har i midten, er det gyldne snit.
I forhold til genretræk så var det genretræk til pressefoto. Som fx. at det ikke må være manipuleret, og i forhold til linjer så er det noget med vandrette, lodrette og diagonale linjer i billedet og hvad de gør ved billedet. Men tak for hjælpen igen.
Google+
...