lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Er dette essay okay, når hovedemnet er "at råbe i mørket"?

0 stemmer
176 visninger

Krage søger mage

I samfundsfag gennemgik vi altid nyhederne, inden vi gik i gang med ”det rigtige” emne. Særligt husker jeg en specifik nyhed, en nyhed der virkelig fangede min interesse.

NEWS stod der ”Kundby pigen nye beviser i sagen”, jeg havde ikke hørt om det før men alligevel føltes det som om det kom tæt på, på en underlig måde. Pigen var på vores alder 15 år, hun så helt almindelig ud der var ikke noget specielt over hende, hun kunne have gået i vores klasse. Jeg tror det var derfor det kom så tæt på. Hun ville sprænge to skoler i luften fordi hun var blevet tilhænger af islam, det kom som et chok for mig. på billedet der var af hende i artiklen smilede hun, der var ingen tegn på at hun var tilhænger af islam overhovedet. I artiklen stod der at hun havde været ensom at hun manglede noget i sit liv.

Men hvordan kan islam give en følelse af fællesskab? Og hvorfor islam?  Jeg tror, at pigen har følt sig så alene, det har måske været svært for hende at finde et sted hvor hun føler at hun høre til. Hun har måske haft svært ved at finde sin identitet.

Indenfor psykologien arbejder man med 3 forskellige betydninger af begrebet identitet:

1) Personen har en identitet i betydningen en række egenskaber og færdigheder, der alle tilsammen definerer personen som forskellig fra andre.

2) Personen oplever at være sig selv, at være den samme på tværs af sin livshistoriske udvikling og som værende i stand til at reflektere over sin udvikling, sin fortid og fremtid. Dette kaldes ofte selvidentitet.

3) Personen tilhører forskellige grupper og har i kraft af disse tilhørsforhold forskellige gruppeidentiteter, dvs. mere begrænsede sæt af egenskaber og færdigheder. (JL, 2016)

Jeg hørte engang et citat ”the difference between who you are and who you want to be, is what you do” Jeg deler denne opfattelse. vi ikke er hele mennesker, før vi er bevidste om, eller klar til at blive hele mennesker, som citatet også udtrykke det; ” et menneske er ikke sig selv med det samme, men man må gennemløbe en række forløb for at blive det”

Som jeg ser det, mangler Kundby pigen, at gennemløbe de her forløb. Der har været nogle mangler i hendes liv, som har gjort at hun har været forvirret omkring hvem hun er. måske har hun følt at islam var en nem måde at få en identitet på. Islam som religion har måske passet bedst til hendes holdninger og meninger omkring hvad der er rigtigt og forkert.

Ordsproget ”krage søger mage” handler om at finde den/det man er mest enige i. men har Kundby pigen har valgt at konverterer til islam fordi det var det der føltes rigtigt for hende? Eller har hun manglet nogle retningslinjer i hendes liv som islam og alle de regler der høre med til islam som religion har givet hende? Måske har islam gået ind og overtaget den plads som familien og vennerne skulle have haft. Islam har været den ting hun kunne følge og sætte sig ind i uden hun har skulle bekymre sig om skole eller familie.  Men hvorfor greb familien og vennerne ikke greb lidt før? der har jo været en række tydelige tegn på den her radikalisering som det jo er, man kan bland andet se at hun går fra at lægge uskyldige billeder op af katte til at hun lægger billeder op af terrorister og bomber på hendes Facebook og instagram profil. Hvis jeg havde været i hendes omgangskreds tror jeg at jeg ville have grebet ind. For de tanker hun har, og de billeder hun har lagt op er da et klart faresignal. Måske har man troet at hun prøvede at få opmærksomhed ved at gøre alle de her ting og man har derfor ikke troet at det var en realitet.

Jeg ser alt det her som et råb om hjælp fra Kundby pigens side. Et råb som ikke blev hørt, før radikaliseringen var blevet så fremtrædende at tanken om drab havde sneget sig ind i hende. Så hvordan kan man undgå de her radikaliseringer af unge? Og hvorfor sker der radikaliseringer?

Søren Pind erkendte ved præsentationen af radikaliseringsplanen, at regeringen bevæger sig ind på »uprøvet territorium« med en modkampagne mod ekstremisme.

Han har bl.a. sammenlignet radikalisering, med den russiske revolution. Hvis Vesten vil vinde kampen mod ekstremisterne, er svaret ikke at gå efter deres såkaldte nyttige idioter. Svaret er i stedet at gå efter intelligentsiaens fortælling, eller propaganda, som får de nyttige idioter til at blive, hvad de er. (Kristensen, 2017)

man skal altså stoppe det/dem der lokker de nyttige idioter i stedet for at gå efter de nyttige idioter når det er for sent. For man ved jo ikke at en ung er blevet radikaliseret før det er sket. Jeg tror at de sociale medier har en stor påvirkning i forhold til radikalisering. Hvis man ikke havde fx Facebook, Instagram, Ask eller twitter, var det ikke så nemt at komme i kontakt med alle de forkerte mennesker, som fx islamister.

For at bekæmpe online radikalisering ønsker regeringen blandt andet også at oprette en ny enhed hos Politiets Efterretningstjeneste, hvis hovedopgave er at identificere og fjerne ekstremistisk propaganda på nettet.

Man vil desuden indføre et filter på nettet, som man har gjort med børneporno, der skal kunne filtrere terrorpropaganda. (Ingvorsen, 2016)

Jeg syntes at det forslag regeringen kommer med er godt, for mig giver det en tryghedsfølelse, og samtidig forhindre det at de ”forkerte mennesker” bruger de sociale medier til at skaffe tilhængere på.

Kundby Pigen tog kontakt til Islamic State Media og en person, hun troede var IS’ leder, Abu Bakr al-Baghdadi, på Twitter. (Gottschalck, 2017) hvis det her filter som regeringen ønsker at oprette var kommet på twitter kunne det her muligvis være forhindret.

En ting der også gør mig utryg ved alt det her, er nok den hurtige radikalisering som fandt sted, jeg forestiller mig at en af mine klassekammerater tager på sommerferie og kommer hjem som en helt anden person, end da han/hun tog afsted. i dette tilfælde med Kundby pigen, var det den mobning og ensomhed hun oplevede der, førte til radikaliseringen og konventionen med islam.

spurgt for 18 Maj, 2017 i dansk / 7-8-klasse af anonym  
ikke rettet:)


2 Besvarelser

0 stemmer
 
Bedste svar
Det er godt skrevet, men der er lidt tegnsætningsfejl mv.
 
1) Du mangler enkelte steder kolon - f.eks:
 
NEWS stod der ”Kundby pigen nye beviser i sagen”
 
i stedet:
 
NEWS stod der: ”Kundby pigen nye beviser i sagen”
 
2) Mange steder bruger du komma, hvor du burde bruge punktum i stedet. Husk at brug pauser ved at indsætte et punktum:
 
Hun ville sprænge to skoler i luften fordi hun var blevet tilhænger af islam, det kom som et chok for mig.
 
i stedet:
 
Hun ville sprænge to skoler i luften fordi hun var blevet tilhænger af islam. Det kom som et chok for mig.
 
3) Nogen sætninger er lidt forkert formulerede. Jeg forstår hvad du mener, men kig lige på om det kan omskrives:
 
Pigen var på vores alder 15 år, hun så helt almindelig ud der var ikke noget specielt over hende, hun kunne have gået i vores klasse.
 
i stedet:
 
Pigen var på vores alder, 15 år, og hun så helt almindelig ud. Der var ikke noget specielt over hende; hun kunne have gået i vores klasse.
 
eller:
 
...man er mest enige i.
 
i stedet:
 
man er mest enige med.
 
4) Efter punktum starter du nogen gange med lille bogstav. Det virker forvirrende for læseren.
 
5) Husk nutids-r. Altså om et udsagnsord skal have -r i enden. For eksempel skriver du:
 
Eller har hun manglet nogle retningslinjer i hendes liv som islam og alle de regler der høre med til islam som religion har givet hende?
 
Høre skal her skrives som hører.
 
6) Du skifter nogen gange til datid midt i det hele. F.eks:
 
Jeg syntes at...
 
Mens det du mener er:
 
Jeg synes, at (uden t)
 
eller bliver det til noget du syntes for længe siden.
 
7) Dine kildeangivelser springer til næste sætning:
 
...på Twitter. (Gottschalck, 2017) hvis det...
 
Skulle det ikke være:
 
...på Twitter (Gottschalck, 2017). Hvis det...
 
8) Hvis du skal bruge kursiv til citater, så gør det konsekvent, og sæt det gerne i gåseøjne ("..."). Fra citat start til citat slut. Det gør du ikke nu. Husk at kilden ikke skal i gåseøjne.
 
9) Dobbeltord forekommer flere steder. Eksempel:
 
...men har Kundby pigen har valgt...
 
i stedet:
 
...men har Kundby pigen valgt...
 
10) Kundby-pigen skrives med bindestreg.
 
11) Kildeangivelse virker lidt ustruktureret. Hvem er for eksempel JL i (JL, 2016)?
besvaret for 18 Maj, 2017 af thomas  
Mange tak Thomas, det kunne jeg klart bruge.

Men er det et okay essay??
0 stemmer
Jeg synes, det er et udmærket essay. Du rammer emnet "at råbe i mørket" godt, og de paralleller du drager med talemåden "krage søger mage", er også fint i min optik.

Du formår at diskutere med dig selv, hvilket er kernen af, hvad et essay skal indeholde. Der er også en rød tråd igennem, med god inddragelse af citater (men din brug af kursiv virker lidt forstyrrende).

Du slutter af med noget som kunne minde om en konklusion. Det passer ikke helt ind i et essay. Prøv i stedet at lave lidt opsamling i din afslutning.

Ellers godt indhold :-)
besvaret for 19 Maj, 2017 af nathalia  
Google+
...