lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvorfor er vikingetiden så vigtig for os i dag?

0 stemmer
482 visninger
Hej derude.

Jeg har fået stillet en række historiespørgsmål af min lærer, men dog kan jeg ikke besvare dette spørgsmål: Forklar hvorfor vinkingetiden er relevant i dagens Danmark?'

Jeg har altid hørt noget om kongen Harald Blåtand, og at han har gjort, at vi er blevet kristne, men mere ved jeg ikke. Derfor ønsker jeg en forklaring på spørgsmålet, da jeg har svært ved det.

Tusind tak på forhånd.
spurgt for 18 Maj, 2017 i historie / 7-8-klasse af Takker  
Jeg har svært ved at se, andet end det du selv påpeger med kristendommen.
Ja, men jeg kender ikke selv historien. Kan du uddybe?
Vikingerne gik fra at tro på de nordiske guder til kristendommen. Denne overgang skete, fordi vikingerne havde stor kontakt med kristne handelsforbindelser, og fordi der var et øget politisk og religiøst pres fra Tyskland.

Den første vikingekonge var Harald Klak, som i 826 lod sig døbe. Indførslen en kristendommen betød samtidig en styrkelse af kongemagten.


1 Svar

0 stemmer
Enig i kommentarerne med, at vikingerne har haft indflydelse på Danmarks historie, da de bragte kristendommen til landet. Men udover kristendom og kirker, udvikledes også vigtige handelsbyer som for eksempel Roskilde. Dertil kom at man fik lavet et møntvæsen, bygget broer og anden arkitektur (i træ og sten). Så mange spændende ting skete dengang.

Også latinsk skrift vandt frem, samt bøger i det hele taget (det er måske også en af grundene til, at vikingetiden er en af de første perioder i dansk historie, som man har et godt kendskab til den dag i dag).
besvaret for 23 Maj, 2017 af anders  
Google+
...