lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvad var Oplysningstiden?

0 stemmer
264 visninger
Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad Oplysningstiden var for en størrelse. Foregik den over hele verden eller kun bestemte steder? Hvilken periode er der tale om? Hvordan har Oplysningstiden haft betydning for den tid, vi lever i nu?

Mange spørgsmål :-D
spurgt for 7 Maj, 2017 i historie / 7-8-klasse af mark  


1 Svar

0 stemmer
Oplysningstiden startede ca. i år 1690 og varede 110 år, frem til år 1800. Den foregik så vidt jeg ved kun i Europa, og handlede om, at forskere og filosoffer med deres resultater, satte spørgsmålstegn til det som blev prædiket i kirken og af andre autoriteter.

Oplysningstiden betyder, at vi i dag er blevet fri for mange af de religiøse bånd, som datidens befolkninger i Europa var underlagt. Man gav med andre ord folk mulighed for at blive "oplyste", og dermed stille spørgmålstegn ved det kirken (og andre) sagde var den rigtige måde at leve på. Det har for eksempel haft betydning for ligestilling og demokrati.
besvaret for 8 Maj, 2017 af lasse   5 14 19
Google+
...