Du kan grafisk afbilde resultaterne i et lagkagediagram.
Hvis det skal laves i hånden:
Tegn en cirkel - denne repræsenterer 100 %.
Resultaterne afbildes ift. hvor meget de udgør af de 100 % med den viden, at en cirkel udgør 360 grader.
Eksempel: Vi ser på vingummier i en slikpose. 25 % vingummier er røde, 25 % vingummier er blå og 50 % er grønne. Summen af de procentiske fordelinger er 100 %.
Dette skal nu illustreres i et lagkagediagram. Vi beregner derfor, hvor mange grader hvert udsnit ('lagkagestykke') af lagkagediagrammet skal være.
Vi ser først lige på, hvordan 1 % ville kunne illustreres:
= 

Godt så, og så er vi klar til at se på vores eksempel.
Røde vingummier: 25 % ud af 360 grader er: 
Så der indtegnes en vinkel på 90 grader i cirklen (med en vinkelmåler). Skriv i cirkeludsnittet ('lagkagestykket): Røde vingummier 25 % (eller lignende - feltet kan også farvelægges i fx rød og så kan man skrive et andet sted, at det røde udsnit repræsenterer de røde vingummier).
Blå vingummier: Helt det samme som ovenfor. 
Så der indtegnes endnu et udsnit med en vinkel på 90 grader, og det markeres, at dette udsnit repræsenterer de blå vingummier.
Grønne vingummier: Fremgangsmåden er den samme, bare med 50 %: 
Hvis man har tegnet omhyggeligt, skulle det så gerne svare til de resterende del af lagkagediagrammet (bemærk at begge de andre udsnit var 90 grader, og der er kun tre udsnit der skal tegnes her. Dvs. man kunne også beregne det sidste udsnit som: 360 grader - 2*90 grader = 180 grader. Således fås nemlig også, at alle stykkernes vinkler tilsammen er 360 grader.)
Ellers kan man anvende fx Excel til meget hurtigt at lave et lagekagediagram (også kaldet et cirkeldiagram).