lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Forskel på teori og hypotese?

0 stemmer
1,609 visninger

Hej med jer

Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvad forskellen er på en teori og en hypotese. Er begge dele ikke en form for antagelse om noget? Som I

Jeg har en teori om, at mælk højst kan holde sig i tre dage i køleskab efter den er åbnet.

er det ikke det samme som:

Jeg har en hypotese om, at mælk højst kan holde sig i tre dage i køleskab efter den er åbnet.

Det er lidt svært for mig at se forskellen.

spurgt for 26 Apr, 2017 i dansk / c-niveau af amanda  


2 Besvarelser

0 stemmer
De kommer an på sammenhængen. Teori kan nemlig også betyde noget der er sikkert og understøttet af videnskablige forsøg/beviser. Et eksempel: The theory of evolution.
besvaret for 26 Apr, 2017 af anonym  
0 stemmer
Man kan sige, at en teori er en forklaring på et fænomen og er videnskabeligt funderet og bevist. En hypotese er nærmere en antagelse eller forventning om en forklaring på et fænomen. Så når du har udredt en hypotese, så har du en teori.

I den sætning du skriver i dit spørgsmål om mælk, så er det en teori, hvis det er bevist, at den max. kan holde sig 3 dage i åbnet tilstand i et køleskab. Hvis det er et gæt fra din side, som venter på at blive bevist, så har du en hypotese.

Det er sådan jeg ser forskellen på en teori og en hypotese :-)
besvaret for 26 Apr, 2017 af andreas  
Google+
...