lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Ain't eller aren't?

+1 stemme
1,028 visninger

Hej!

Hvad er egentlig forskellen på at bruge ain't og aren't? Betyder de to ord ikke det samme?

Jeg har for eksempel denne sætning:

She aren't/ain't going to school today!

Kan begge bruges i dette tilfælde?

spurgt for 24 Apr, 2017 i engelsk / 9-10-klasse af therese  


1 Svar

0 stemmer
Ain't er talesprog, og det må være at betragte som slang (uformel tale). Det kan anvendes i kollegiale/uformelle sammenhænge, men i andre sammenhænge ville det være ganske upassende.

Aren't er en sammentrækning af are not og en normal sammentrækning, omend der i akademiske tekster må henvises til ikke at lave sammentrækninger.

I dit eksempel kan ain't godt bruges - afhængig af modtageren af beskeden, vel og mærke. Aren't kan ikke anvendes, men det hænger sammen med, at verbet er bøjet forkert i forhold til personen - dvs. der er ikke kongruens. Det hedder jo: She is not going to school today! Ikke: She are not going to school today! Hvis du vil lave en sammentrækning, kan man sige: She isn't going to school today!

Eksempel, hvor aren't og ain't begge kan anvendes, omend med noget forskellige stilniveauer og derved formalitetsniveau.

You ain't alone! - You are not alone!

Eksempel med hhv. ain't og en mere formel omskrivning:

I ain't kidding! - I am not kidding!
besvaret for 24 Apr, 2017 af anonym  
Du skal have mange tak for dit svar :-)
Velbekomme. :)
Google+
...