lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvor stammer latin fra?

0 stemmer
160 visninger
Hej

Man bruger latinske udtryk indenfor mange brnacher blandt andet lægevidenskaben. Men hvor stammer latin egentlig fra? Jeg mener, har der været et geografisk område, der hed noget med latin, eller hvordan?

Går ud fra, at det ikke er Latinamerika :-)
spurgt for 19 Apr, 2017 i andre-fag / 7-8-klasse af bonnie  


1 Svar

0 stemmer
Latin er en dialekt, som blev talt syd for Rom i oldtidens Romerrige. Romerriget blev grundlagt af Julius Cæsar 27 år før Kristus. Sproget latin blev udbredt i Europa og brugt flittigt, blandt andet af kirken, frem til ca. år 600. Siden middelalderen har sproget gennemgået, hvad man kan kalde en modernisering, og blandt andet udtalemæssigt ligger det langt fra det latin, som oprindeligt blev brugt i oldtiden.

Latin er stadig meget udbredt og bruges blandt andet på mange universiteter.

Der findes faktisk stadig en nation, der har latin som officielt sprog (ifølge wikipedia). Det er mikronationen Ladonia, som ligger i det nordvestlige Skåne (i Sverige).

Danske gymnasier har stadig latin på skemaet, så det er nok ikke et sprog, som udgår lige foreløbig.
besvaret for 20 Apr, 2017 af albert  
Google+
...