lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvilke stormagter findes der i dag sammenlignet med tidligere?

0 stemmer
842 visninger
Hejsa

Jeg skal i historie undersøge, hvilke stormagter der fandtes efter Anden Verdenskrig. Det skal jeg så sammenligne med, hvilke stormagter der findes i dag. Jeg har søgt på nettet, men har ikke fundet noget svar. Så nu prøver jeg i forummet her :-)

Nogen der kan hjælpe?
spurgt for 12 Apr, 2017 i historie / 7-8-klasse af michelle  


1 Svar

0 stemmer
Tidligere var det kolonimagterne som i høj grad blev betragtet som stormagter. Det vil sige Frankrig, Italien og England. Dertil kommer Tyskland og naturligvis USA, Kina og Sovjetunionen.

I dag er det vel primært lande som USA og Kina, der sætter dagsordenen. Kigger man mod Europa, så kan Tyskland fortsat betragtes som en form for stormagt takket være dets økonimiske formåen. Rusland ses også stadig som en stormagt, men de lider under de mange sanktioner, de har været udsat for igennem flere år, og har nok tabt pusten for en stund.
besvaret for 13 Apr, 2017 af jens  
Google+
...