lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Hvem var de mest kendte græske filosoffer?

0 stemmer
467 visninger
Hejsa

Igennem tiden, hvem var så de mest kendte græske filosoffer, og hvornår levede de? Jeg har hørt om Platon, men tænker at der må have været mange flere.

Tak for jeres hjælp :-)
spurgt for 6 Apr, 2017 i andre-fag / 9-10-klasse af andreas  


1 Svar

0 stemmer
Hvis vi starter med den græske filosof, som nok er mest kendt, så må det være Aristoteles (384-322 f.kr.). Han siges at være grundlæggeren af europæisk filosofi. Han formulerede desuden en række begreber på latin, som er bruges på dansk i dagligdagssprog. For eksempel det latinske ord aksiom, som er blevet til tese (bevis) på dansk.

Så er der også Sokrates (469-399 f.kr.), som var kendt for sine evner til at få folk til at tænke over deres svar. Han passede folk op på gaden, stillede dem nogle spørgsmål, og bad dem tænke grundigt over, hvorfor de svarede som de gjorde. Han har lagt navn til den sokratiske dialog / metode.

Platon (427-347 f.kr.) var Sokrates' elev, og fortsatte lidt der hvor Sokrates sluttede. Det vil sige, det her med at spørge ind til ting. Han mente, at de idéer der ligger bag menneskets handlinger er et skyggebillede af den åndelige verden. Altså en søgen efter de sande svar.

Listen af filosoffer er bestemt ikke udtømmende, men det var de 3 som jeg lige kunne komme på. Andre er meget velkomne til at supplere min liste.
besvaret for 7 Apr, 2017 af emil  
Google+
...