lektieSOS tilbyder gratis lektiehjælp for elever og studerende i vores lektieforum. Spørg om og svar på lektiespørgsmål i dansk, matematik, engelsk, tysk eller et helt femte fag. Registrer gratis og få points for spørgsmål og svar. Lektiehjælp er altid 100% gratis.

Skal man bekæmpe økonomisk ulighed?

0 stemmer
153 visninger
Skal man bekæmpe økonomisk ulighed?

Tak på forhånd.
spurgt for 26 Mar, 2017 i andre-fag / a-niveau af Jakob  
Kan du ikke sætte nogle flere ord på dit spørgsmål (hvad er konteksten og hvilket fag)?


1 Svar

0 stemmer
Det er svært at svare på, da der kommer an på, hvilket politisk synspunkt man har. Men hvis vi kigger på Europa, så er den grundlæggende holdning, at der ikke skal være stor forskel på rig og fattig. Det sikres blandt andet ved et højt skattetryk, således at den der tjener mange penge, tvinges til at betale en forholdsvis høj del af sin indkomst til samfundet (og dem som ikke tjener så meget).

Kigger man på andre dele af verden, som eksempelvis USA og Asien, så er der disse steder en helt anden holdning til fordelingspolitiken. Her er hver mand og kvinde i høj grad sin egen lykkes smed, og økonomisk ulighed er ikke i sig selv et problem, som det er i Europa.

Så om man skal bekæmpe økonomisk ulighed? Det er et holdningsspørgsmål, og svaret vil som jeg har skrevet ovenfor, komme meget an på hvor i verden du stiller spørgsmålet.
besvaret for 27 Mar, 2017 af theo  
Google+
...